Penktadienio skaitiniai

Sėdėjau, mąsčiau, ką čia su tuo blogu nuveikus.. Ir nusprendžiau truputį pakeisti turinį, tam, kad būtų įmanoma vėliau pažiūrėti, kokios mintys buvo ir ar jos buvo teisingos. Anyway.

DISCLAIMER:

Profesionaliai buriu iš oro ir viskas, ką rašau, yra grynai šyvos kumelės kliedesiai, galbūt, neturintys jokio ryšio su realiu pasauliu. Ateities tiksliai prognozuoti neįmanoma, todėl čia nugula tik tam tikri pamąstymai kurie gali nesutapti su Jūsų realybės suvokimu. Plius esu varomas kofeinu ir alkoholiu, todėl teisibės čia nebuvo, nėra ir nebus. Protingų žmonių, argumentuoti komentarai ir konstruktyvi kritika visada laukiama ir užskaitoma, ir aš gal net alaus nupirksiu. O gal ir ne. O gal eisiu sumuštinuką susitept.

Apie ūkį ir bites

Ūkis ir bitės nieko gero ateinančiam pusmečiui bent jau nežada. Bent jau man tokia nuomonė. Štai jums ir prašom S&P500 grafikas:

[SP500]Monthly
Žinau, kad MT4 tai ne Bloomberg, bet čia tik laiko klausimas..

Ar bandau kažką pasakyti? Taip. Ne. Kas aukštai kyla, tas žemai krenta. Aukštokai atrodo. RSI matot >70, tai čia liaudiškai tariant yra overbought. Ir dar tas 7 metų ciklas… DJI30 berods jau divergenciją paišo, kaip sakoma, pabaigos pradžia. Ar bus krizė per ateinančius pusę metų? Nežinau. Bet tikimybė didelė. Tik klausimas kokio dydžio. Tai dar dėl visa pikta užmeskim akį, ką ponas Nobelio laureatas Shilleris galėtų mums papasakot:PE10-percentiles SP-and-PE10

Va štai jums ir prašom, kokia situacija. Į detales lįst labai nenoriu, nes kaip patys suprantat, kokia metodika, tokie ir rezultatai. Vadiba. Rizikos kiekis yra prejudice, perspective ir šiaip, politinis sprendimas. Nediskutuojam.

Ponai ir ponios – sveiki atvykę į Žopos Federaciją

Apie Rusiją truputį. Prisimenat, kokias kainas RF prognozavo naftai, kai planavosi biudžetą? Taip taip, virš 100USD.

opa

Žemiau 90USD… Ekhem.. Ne pagal planus. Jau neseniai pardavė 1mlrd. žalio ir pagal skaičiavimus reikės kažkur 30 iki metų pabaigos (http://www.bloomberg.com/news/2014-10-10/russia-s-currency-interventions-cross-3-billion-as-oil-slides.html). Su rezervais bėda, kad jie turi dugną ir kažkada baigiasi. O tada reikia skolintis. Ir opa – sankcijos. Ką daryt? Situacija gana įdomi ir pasidarys įdomesnė, jei naftos kaina nukris žemiau 80USD. Žiūrėsim, ką OPEC darys ir kaip ten JAV teisės aktai dėl naftos eksporto keisis. Skalūnų rado (nors aišku, kai investuotojams rodo skaičiavimus ir gavybos telkinio galimybes, tai visada over-estimated, nes bes optimizmo kažką rasti tai investuotojai šūdą ar ką duos), bet spekuliacijų ir kalbų užtenka naftos kainai keistis. O kur dar BRIC šalių augimo sulėtėjimas. This is going to be fun!

Tai tokie pamąstymai. Einu sumuštinuką susitept.

Geros dienos!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos